Skip to main content
Uutiset

VARELY Sillankorjausurakka 1/2024

By 29.2.20244 maaliskuun, 2024No Comments

VARELY Sillankorjausurakka 1/2024

Aloitimme tammikuussa VARELY Sillankorjausurakka 1/2024, johon kuuluu yhden sillan peruskorjaus sekä kahden sillan uusiminen. Näihin liittyy korjattava Leppihalmeen silta sekä Lauhalan silta ja Säkkijoen silta, jotka uusitaan kokonaan. Siltatyöt tuovat muutosta liikennejärjestelyihin, joten tienkäyttäjien suositellaan varautumaan mahdollisiin ruuhkiin sekä muihin viivästyksiin. Kaikkien siltojen on suunniteltu valmistuvan lokakuuhun 2024 mennessä.

Leppihalme silta

Leppihalmeen sillan korjaus

Kankaanpäässä kantatiellä 44 sijaitsevan Leppihalmeen sillan korjaus on hyvässä vauhdissa. Toinen kaista on suljettu, joten liikenteenohjaus tapahtuu liikennevaloilla. Odotusajat pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, mutta suositus on, että varataan tarpeeksi aikaa ajomatkoja varten. Koska sillan korjaukset hoidetaan samaan aikaan kun liikenne on aktiivinen, tiedossa on muutoksia nopeusrajoituksiin.

Leppihalmeen silta on vuonna 1973 valmistunut teräsbetoninen laattasilta. Vuosien varrella siltaa on huollettu useasti. Vuonna 2022 sillalla suoritettiin erikoistarkastus, jonka perusteella päätettiin, että uusi huoltotyö on tarpeen. Korjaustöiden aikana uusitaan sillan reunapalkit, vesieristys, päällyste ja kaiteet. Näiden lisäksi tehdään muita pienempiä huolto- ja korjaustöitä. Suunnitelmien mukaan sillan korjaustyöt valmistuvat lokakuuhun 2024 mennessä.

 

Lauhalan sillan uusiminen

Kankaanpäässä Jyllinkoskentiellä sijaitsevan Lauhalan sillan uusiminen on käynnissä. Liikenne katkaistaan toistaiseksi purkutyön alkaessa, mutta sillan kokoamisen ajaksi sille järjestetään uusi kiertoreitti. Uusi silta valmistunee lokakuuhun 2024 mennessä.

Lauhalan silta on teräsbetoninen laattasilta, joka on rakennettu vuonna 1961. Sillalle on suoritettu ylläpitokorjauksia, mutta ajan myötä se on mennyt yhä huonompaan kuntoon. Vanha silta puretaan ja korvataan uudella teräsbetonisella ulokelaattasillalla.

 

Säkkijoen sillan uusiminen

Karvian Rantatiellä Säkkijoen sillan uusiminen etenee. Liikenne siirtyy Säkkijoen sillan viereiselle varasillalle pääsillan uusimisen ajaksi. Varasilta on yksikaistainen, joten sillan ylittäminen ohjataan liikennevaloilla. Autoilijoita kehotetaan varautumaan satunnaisiin ruuhkiin tai viivästyksiin. Odotusajat pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä. Nopeusrajoituksia madalletaan sekä työmaalla työskentelevien että autoilijoiden turvallisuuden takaamiseksi.

Vuonna 1971 rakennetulle puupalkkiselle Säkkijoen sillalle on suoritettu ylläpitokorjauksia, mutta ajan myötä sillasta on tullut huonokuntoinen. Silta puretaan ja korvataan uudella teräsbetonisella ulokelaattasillalla, joka on kestävämpi eikä vaadi painorajoitusta. Silta valmistuu näillä näkymin lokakuuhun 2024 mennessä.

 

Siltaurakoiden valmistuminen

Kaikkien kolmen siltakohteen on suunniteltu valmistuvan tämän vuoden lokakuuhun mennessä. Muutokset ajorajoituksiin päivitetään siltatöiden edetessä.

Ota yhteyttä ja kerro lisää projektistasi. Me kuuntelemme.