Korkeapaine­pesu

Pinnoitusmateriaalien poistot tehokkaasti

korkeapainepesu maaperälle

KORKEAPAINEPESU – PINNAT PUHTAAKSI

Ota yhteyttä

Korkeapainepesu on nopea ja ympäristöystävällinen tapa erilaisten pinnoitusmateriaalien kuten maalien, epoksien, vahojen ja sementtiliiman poistamiseen. Korkeapainepesun käyttäminen soveltuu esimerkiksi bitumin poistamiseen siltalaatoista.

Korkeapainepesu Turku, Helsinki ja Tampere. Korkeapainepesu 3000/b paineella soveltuu tarvittaessa myös betonin piikkaamiseen ks. vesipiikkaus. Talojen julkisivujen ja kattojen sekä kivetettyjen piha-alueiden pinnat saadaan lähes uudenveroisiksi painepesun avulla.

Jos paine ylittää 800 bar, pystyy vesi hajottamaan jopa sementtiä. Jos vesisuihkun paineet ylittävät 2600 bar, leikkaa vesi jopa 15 senttiä paksua terästä ja metrin paksuista betonia; Teollisuuden vaativat puhdistuspalvelut ovat enimmäkseen korkeapainepesuja. Vesisuihkun paine vaihtelee tavallisesta 200 bar pesutehosta aina 2600 bar:iin. Teollisuuden tarpeissa puhdistus on ympärivuotista työtä, joka ei riipu säästä, eikä lämpötilasta.

Usein kysytyt kysymykset korkeapainepesua koskien

Paineella pesu on tehokas menetelmä erilaisen lian poistoon. Tässä usein kysyttyjä kysymyksiä korkeapainepesua koskien.

Mikä on korkeapainepesu?

Korkeapainepesu on menetelmä, jossa lika, maali, ruoste tai muut epäpuhtaudet poistetaan pinnoilta voimakkaan vesisuihkun avulla. Vesisuihku tuotetaan korkeapainepesurilla, joka pumppaa vettä erittäin korkealla paineella. Paineella pumpattu vesi on helppo kohdistaa tarkasti puhdistettavaan pintaan ja pinttyneemmätkin liat saadaan poistettua tehokkaasti.

Minkälaiseen puhdistukseen korkeapainepesu soveltuu?

Korkeapainepesua käytetään monenlaisten pinnoitteiden poistoon, kuten betonipintojen, julkisivujen, ajoteiden, tiiliseinien tai muiden rakenteiden puhdistukseen. Se on tehokas tapa poistaa esimerkiksi lika, sammal, maali ja muut aineet kovilta pinnoilta. Pitkään tummana ja likaisena olevan betonista rakennetun ajotien, saa uuden veroiseksi korkeapainepesun avulla.

Onko korkeapainepesu turvallista?

Korkeapainepesu on turvallista. Korkeapainepesua tehdessä tulee kuitenkin käyttää suojalaseja, käsineitä sekä suojavaatteita. Laitetta tulee käyttää varoen, sillä korkea paine voi aiheuttaa vahinkoa pinnoille tai aiheuttaa vammoja. Se on kuitenkin niin turvallista, että sitä voidaan esimerkiksi tehdä omassa kodissa pienemmillä laitteilla.

Soveltuuko korkeapainepesu kaikkien pinnoitteiden pesuun?

Korkeapainepesu ei välttämättä sovi kaikista herkimmille pinnoille. Pehmeää puupintaa tai vanhaa tiiliseinää ei välttämättä kannata puhdistaa korkeaa painetta käyttämällä, sillä pinta saattaa vahingoittua. Osaava henkilökuntamme osaa kertoa, mihin eri tilanteisiin korkeapainepesut sopivat, joten ole rohkeasti yhteydessä meihin.

Onko korkeapainepesu ympäristöystävällinen?

Korkeapainepesut voidaan toteuttaa pelkästään veden avulla ja näin se on erittäin ympäristöystävällinen puhdistustapa. Kannattaa kuitenkin erilaisia pesuaineita valittaessa huomioida, että valitsee ympäristöystävällisen puhdistusaineen. Erilaisissa kohteissa puhdistettava lika voi joutua luontoon, joten kannattaa varmistaa teollisten jätteiden poiskuljetus mahdollisimman huolellisesti.

Voinko hankkia oman korkeapainepesurin?

Tottakai. Pienempiä korkeapainepesureita myydään monissa eri tavarataloissa. Kaikkien pinnoitteiden pesemiseen se ei kuitenkaan sovellu, sillä veden paineella on merkitystä. Suuremmat ja raskaammat laitteet sopivat isompiin kohteisiin, jotka vaativat laajempaa pesutehoa. Säiliöiden kokoa voi myös olla hankalaa hallinnoida suuremmissa teollisuuden painepesureissa, ilman siihen sopivia laitteita.

Onko vesipiikkaus sama kuin painepesu?

Vesipiikkaus tarkoittaa betonin poistamista erittäin kovalla paineella. Se on erittäin hellävarainen menetelmä betonin poistamiseen ja se sopii näin monenlaiseen kohteeseen.

Korkeapainepesun etuja:

  • Nopea ja ympäristöystävällinen tapa puhdistaa pinnat
  • Vahingoittuneet paikat tulevat näkyviin
  • Syntyy hyvin vähän puhdistusjätettä
  • Ei pölyä

Ota yhteyttä ja kerro lisää projektistasi. Me kuuntelemme.