Skip to main content
Uutiset

Keravan Risteyssillan Uusiminen

By 11.3.202413 maaliskuun, 2024No Comments

Keravan risteyssillan uusiminen

Tammikuussa aloitimme Keravalla Pohjois-Ahjon risteyssillan purku- ja rakennusurakan. Silta sijaitsee Lahdentien ja Porvoontien risteyksessä.

Siltaa on huollettu monet kerrat vuosien varrella, mutta nyt on uuden sillan aika. Entinen silta ei ole nykyisten mitoitusvaatimusten mukainen, mikä aiheuttaa suurta riskiä mm. sillan ylittävälle ja alittavalle ajoliikenteelle.

Pohjois-Ahjon rs

Liikenteen katkaisu sekä kiertoreittien valmistelut

Tammikuun loppupuolella katkaistiin Porvoontien liikenne ja otettiin kiertotie käyttöön. Kevytliikenne jäi kuitenkin toistaiseksi ennalleen kunnes itse sillan purku aloitetaan.

Lahdentielle järjestettiin oma kiertoreittinsä. Parin sadan metrin etäisyydellä risteyssillasta kohti pääkaupunkiseutua on kävelytie, joka muutettiin Lahdentien kiertoreitiksi. Reitti asfaltoitiin helmikuussa ja Lahdentien liikenne ohjattiin tälle kiertoreitille seuraavalla viikolla.

Pohjois-Ahjon rs

Risteyssillan purku

Itse sillan purku suoritettiin viikolla 8. Työ suoritetaan yö- tai loma-aikoihin, jotta purku ei aiheuttaisi liikaa haittaa normaalille liikenteelle.

Uuden sillan rakentaminen

Uusi risteysilta rakennetaan niin, että uusi silta saadaan pystyyn ennen heinäkuuta. Liikenne avataan suunnitelman mukaan ennen 26.7.

Sillan uusi visuaalinen ilme

Keravan asukkaat ovat saaneet äänestää minkälaisen kuvataideteoksen uusi silta tulee saamaan. Äänestyksen voitti ehdotus, jonka mukaan Pohjois-Ahjon risteyssillan seinämiin ja pylväisiin maalataan kauniita kirsikkakuvioita.

Urakan valmistuminen

Liikenteen avauduttua jäljellä on vielä urakan viimeistelyvaiheet. Suunnitelman mukaan koko siltaurakka on valmis ja luovutettu lokakuun puoliväliin mennessä.

Projektit sivulla voit seurata urakan etenemistä alla olevan linkin kautta.

Pohjois-Ahjon risteyssillan purku- ja rakennusurakka

Ota yhteyttä ja kerro lisää projektistasi. Me kuuntelemme.